Ik ben nog geen maand aan het trainen voor de marathon of daar heb je het al: “Val je niet te veel af van al dat rennen?”, “Wat een dunne beentjes heb je!”, “Hou je nog wel wat vet over?”. Voor ladingen vrouwen klinkt dit vast als muziek in de oren, maar in mijn geval absoluut niet. Mijn bouw is van nature vrij slank dus zonder enige moeite zit ik al jaren op een voor mij fijn gewicht. Meer kilo’s kwijtraken zou betekenen dat ik geen ronding meer overhoud en daar zit ik niet op te wachten. Veel te zonde van mijn collectie Little Black Dresses en zwoele setjes. Tijd voor een wekelijkse Pasta Party dus.
In het kookboek ‘Weekendlunch‘ van Janneke Philippi kwam ik een no-cook lasagne tegen die het niet alleen goed doet als lunch, maar ook als after run maal. Je gooit de ingrediënten voor je gaat lopen in een ovenschaal, zet de schaal in de koelkast tijdens en zodra je nog nadampend je huis weer instapt warm je je oven voor. Doe je cool down, dan de schaal in de oven en jij onder de douche, en als je weer fris gewassen – in pyjama – je keuken inloopt is ‘ie klaar. Ideaal!
Nodig
– 1 blik kerstomaatjes op sap (400 gram)
– 250 gram mascarpone
– 150 gram gorgonzola
– 1 bol mozzarella
– 250 gram vers lasagnedeeg
– 150 gram parmaham
– Verse basilicumblaadjes
– Zout en peper
Laat het blik kerstomaatjes uitlekken; vang het sap op. Meng het sap – met zout en peper naar smaak – door de mascarpone. Schep een beetje tomatensaus in de ovenschaal. Maak hierop lagen van achtereenvolgens lasagnedeeg, parmaham, gorgonzola in plakken, de kerstomaatjes en een paar lepels saus. Eindig met een laag saus belegd met de mozzarella in plakken en zout en peper. Dek af en zet in de koelkast tijdens je run. Wanneer je terug komt verwarm je de oven direct voor tot 200 graden en bak je de lasagne in 25 minuten goudbruin en gaar. Eenmaal uit de oven kun je er nog wat verse basilicumblaadjes over strooien.
Pingback: Sucker voor spekjes | Words To Run By