Voor mijn eerste long distance training uit mijn marathonschema stapel ik vast wat koolhydraten. Vast niet nodig, want zo long distance zijn die 80 minuten lopen nou ook weer niet, maar lekker is het wel. Een van de vaste recepten van mijn verder niet heel erg culinaire vriendje komt hier goed van pas. Een super snelle pasta die je zonder al te veel nadenken in elkaar knalt.
Zelf maak ik ‘m het liefst met verse groente ernaast, omdat ik alleen champignon en ui niet genoeg vind. Broccoli is één van mijn favorieten. Vooral met wat olijfolie en sesamzaadjes eroverheen – goed voor je voorraad calcium -, verveelt het wat mij betreft nooit.
Nodig
– Volkoren pasta
– 1 blikje tonijn
– 1 bakje champignons
– 1 bekertje crème fraiche
– 1 ui (of prei)
– Rucola
– Broccoli
– Geraspte kaas
Makkelijker dan dit wordt het niet. Terwijl je de pasta en broccoli kookt, bak je de ui. Voeg ietwat later de champignons toe en gooi er uiteindelijk ook de tonijn en crème fraiche doorheen: klaas is je saus. Serveer met de gekookte pasta, wat rucola en geraspte kaas erop en klaar ben je.
Pingback: Sucker voor spekjes | Words To Run By