Penne Radicchio

Ooit las ik ergens de tip om elke week een groente te bereiden die je nooit eerder gegeten hebt. Een goede manier om veel verschillende vitamines binnen te krijgen en het koken interessant te houden. Een leuk idee, maar in de praktijk ook best lastig. Ik kom er denk ik maar één keer per maand aan toe.

Gelukkig heb ik huisgenoot en hardloop-partner in crime Maaike, die regelmatig iets lekkers voor mij kookt. Dit keer probeerde ze een recept met de groente van de maand van Albert Heijn (ja, die bestaat!), namelijk radicchio. Klinkt als een soort radijs, maar het is eigenlijk een bittere sla die doet denken aan witlof.

Volgens het recept moet je de bijbehorende salsa twee uur laten staan, maar uit ervaring blijkt dat dat niet essentieel is. Mocht je dus snel iets in elkaar willen zetten, maar ook iets nieuws willen proberen, dan kun je makkelijk voor deze heerlijke vegetarische pasta kiezen.

Penne Radicchio

Nodig
1 bosje radicchio
500 gr romaatjes
300 gr volkoren penne
150 gr buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
100 ml extra vierge olijfolie
30 gr rucola
Een half bosje basilicum
1 eetlepel kappertjes
1 teentje knoflook

Snij de romaatjes in reepjes, scheur de basilicumblaadjes en vermeng dit met de kappertjes, knoflook en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en zet de salsa twee uur in de koelkast. Na die twee uur kook je de pasta en verwarm je ondertussen de salsa au bain marie boven de pan. Eenmaal gekookt voeg je de salsa, buffelmozzarella, radicchio en rucola toe en kun je de pasta serveren.

Meer Pasta Parties vind je hier

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s