Verder

Een van mijn favoriete boeken van vorig jaar was ‘The happiness project‘. Auteur Gretchen Rubin nam zich voor om een jaar heel bewust bezig te zijn met gelukkiger worden. Elke maand koos ze een voornemen om aan te werken en dat leidde uiteindelijk tot deze bestseller. Momenteel ben ik bezig met het vervolgdeel ‘Happier at home‘ en daar kwam ik een leuke traditie in tegen.

De zus van Gretchen besloot ooit om elk nieuw jaar een thema te geven. Iets waar ze aan kon werken. Zo koos ze ooit voor ‘Free Time‘ en in het jaar dat ze haar rijbewijs wilde halen voor ‘Hot weels‘. Gretchen poste er een blog over en haar lezers kwamen met eigen thema’s als ‘Possibility‘, ‘Generous‘ en ‘Dive‘. Ik vond het een mooi idee en dacht aan een eigen thema. Echt veel heb ik namelijk niet met de standaard goede voornemens als meer sporten en minder snoepen, maar stilstaan bij wat je wil bereiken in het komende jaar kan wel helpen doelen te bepalen en ze uiteindelijk echt te behalen.

Vorig jaar koos ik als goed voornemen het behalen van zoveel mogelijk medailles. Het bracht me bij wedstrijden waar ik normaal misschien niet aan mee zou doen (te ver! te duur!) en hielp mij gemotiveerd te blijven. Wie zich inschrijft, moet lopen en wie uiteindelijk moet lopen moet eerst toch ook echt gaan trainen.

Ik vond het een leuke aanpak en dit jaar wilde ik weer een soortgelijk voornemen. Ik koos ervoor om à la Gretchen een thema voor 2013 te bedenken. Het werd ‘Verder’. In dit jaar ben ik tenslotte van plan om in Rotterdam verder te lopen dan ooit. Daarbij ben ik vorig jaar afgestudeerd en dus is het belangrijk om nu verder te gaan met de volgende fase van mijn leven. Weg uit m’n studentenhuis, nieuw werk vinden: verder.

Ik ben benieuwd of jullie ook fijne plannen voor het komende jaar hebben. Maak er iets moois van!

De buit van 2012. Dit jaar ga ik 'verder'

One thought on “Verder

  1. Pingback: OneThing en OneFit | Words To Run By

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s