Ik vond dit recept in de Allerhande en de bedenker van deze pasta noemt het ook wel een winterse salade. Je hebt dus alle benefits van een frisse salade, maar tegelijkertijd ren je er ook met gemak een lange afstand op. Ingrediënten zijn onder andere spinazie, noten, rode ui, rucola, basilicum en kip.
Rucola zit vol vitamine C, K, A en – misschien tegen je verwachting in – calcium! Gezien je vitamine K nodig hebt om calcium op te nemen is dit een hele goede combi. Ook in basilicum kom je weer de vitamine C, K en A tegen en noten en kip zijn goede bronnen van eiwitten. Een voedzaam maaltje dus.
Nodig (voor 4 personen)
1 pak gnocchi di patate (500 gram)
6 el olijfolie
95 gram noten als hazelnoten en amandel
300 g gerookte kipfilet, in blokjes (of kip van de vegetarische slager)
1 prei, in dunne ringen
1 rode ui, in halve ringen
300 gram spinazie
1/2 flesje kookroom
75 gram rucola, grof gesneden
Wat basilicum, blaadjes gescheurd
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken. Verhit ondertussen 3 el olie in een koekenpan en roerbak de noten in 3 minuten goudbruin. Schep uit de pan in een schaal. Bak de kipblokjes, prei en ui kort in de overgebleven olie. Schep het kipmengsel bij de noten.Verhit een wok, doe de spinazie erin en laat al omscheppend slinken. Schenk de room erbij en verwarm 3 min. op laag vuur. Voeg het kipmengsel toe en warm nog 2 min. door.Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de gnocchi in 4 min. rondom goudbruin. Meng er op het laatst de rucola en het basilicum door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de gnocchi over 4 borden en serveer met het kipmengsel.