Eat, drink, snack

Ik geloof dat het erbij hoort. De twijfel, het zenuwachtig worden en vooral het denken dat je je opeens niet zo lekker voelt. Voel ik nou iets van een verkoudheid opkomen? Bedenk ik dit? Nee, ik voel toch echt iets. Kom op, doe niet zo idioot, er is niets met je aan de hand. Maar ik voel iets in m’n keel!

Aaargh!


Om deze stresssymptomen zo veel mogelijk in te perken ben ik met een gezondheidsoffensief begonnen. Elke keer als ik ook maar denk dat ik ergens last van krijg gooi ik er een avocado/grapefruit/gojibes tegenaan. Nou schijn je ook nog koolhydraten te moeten stapelen voor de marathon, dus ook daar doe ik m’n best op. Wat ik dan zoal eet deze week?

Uiteraard mijn standaard ontbijt en dagelijkse groene smoothie met veel gember. Brood met gezond beleg als avocado, tomaat en salade als lunch. Kiwi en grapefruit voor de vitamine C en als avondeten volkoren pasta met een overload aan groente en kurkuma (ontstekingsremmend!). Wat betreft snacken had ik bedacht deze week minder suiker te eten, maar dankzij taart en een verjaardag op werk sneuvelde dat voornemen binnen een paar uur. Voor de rest van de week ben ik wel van plan hier op te letten en dus zal ik m’n cravings tegengaan met walnoten en gojibessen, lovechock en zelfgemaakte oatmeal cookies met banaan.

Het eten is eigenlijk zo’n probleem nog niet. Genoeg drinken alleen wel. Gek genoeg kan ik soms geen zin hebben om te drinken (is er ergens op deze aarde iemand die dit ook heeft? Is dit heel vreemd?). Resultaat is dat het lijkt alsof ik met een constant vochttekort rondloop. Nog meer dan anders probeer ik dus heel veel thee te drinken en het aan te vullen met verplichte glazen water, verse sinaasappelsap en kokoswater.

We zullen zien of het werkt. Fingers crossed.

Advertentie

One thought on “Eat, drink, snack

  1. Er is iemand op aarde, die het herkent, moeite hebben met genoeg drinken. En dichterbij, dan je denkt. Je eigen moeder! Je dronk als kind, ook al niet veel. Ik herkende dat, want ik ben ook geen drinker, en moet er ook op letten, dat ik genoeg vocht binnen krijg. Het is dus niet vreemd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s