#06 Festival work-out

Let’s kick some Dam!

Je schema gaat goed en je laat geen enkele training schieten, totdat… de festivaltijd weer aanbreekt. Niet getreurd, een flinke work-out kun je overal doen. Ook op de Duitse campingvelden van Melt, aan het water tijdens Best Kept Secret of in de Alpha op Lowlands.

Het begint allemaal al bij de reis ernaartoe. Als je net als ik niet al te goed bent in packing light is de reis op zich al een goede training. Tassen, tent, slaapzak en koffer optillen, neerzetten, ermee lopen, stationtrap op en af en weer neerzetten. Dat begint alvast goed.

Eenmaal op de camping kun je lekker los tijdens het oppompen van je luchtbed. Met een beetje geluk hebben je festivalvrienden ook nog een bedje voor je in de aanbieding en ben je zo een minuut of 30 zoet. Waren het nog geen vrienden, dan zijn ze dat daarna wel uit pure dankbaarheid.

Vast heel goed voor spieren in je been enzo

Op het terrein is het heel simpel: je danst waar je dansen kunt (en waar kan dat nou niet tijdens een festival?) en tilt wat crowdsurfers over je hoofd heen. Verder ga je kriskras het terrein over van de ene tent naar de ander. Tel daarbij ook nog alle afstanden op die je naar een wc moet lopen en dan kom je zo op het aantal kilometer uit dat je had moeten rennen volgens je schema.

Naar afgelopen Pinkpop nam ik ook nog mijn springtouw mee. Je kunt er zelf een keer of drie mee springen (daarna ben je er op uitgekeken, maar die drie keer zijn mooi meegenomen), je maakt andere mensen blij die ook wel even willen (en dat is zo ongeveer het hele terrein) en je gebruikt ‘m uiteindelijk om je slaapzak zo strak mogelijk mee opgerold te krijgen. Topding.

Geen probleem dus, zo’n festival. Lekker gaan!

Advertentie

2 thoughts on “#06 Festival work-out

  1. ..je kunt ook gewoon je hardloopschoenen inpakken en een ontbrakkingsrondje doen voordat de acts beginnen. Bij lowlands zijn de weilanden met asfaltweggetjes een beetje saai, maar bij best kept secret zat je zo in het bos + zandpaadjes..

    • Bikkel! Het is mij nog nooit gelukt. Maar misschien ook omdat ik vrijwel altijd werk op festivals en die combi van vroeg werken en heel hard dansen tot laat in de nacht niet zo’n goede is voor m’n loopkunsten 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s