Vita break

Kokoswater is geloof ik een drankje waar je van houdt of juist helemaal niet. Ik hoor bij de eerste groep en ben behalve een Running Junkie ook een behoorlijke kokoswaterjunk. Ik fiets met liefde om naar de Haarlemmerstraat voor een Coconut cream van Jay’s Juices, maar handiger is het om een voorraadje in huis te hebben uit een pak.

Nog best lastig, want veel voorverpakte kokosdrankjes zitten vol met toegevoegde gekkigheden. Suiker bijvoorbeeld of ander soort ongein. Dit betekent vaak dat het eigenlijk maar een heel klein deel kokoswater bevat en verder vooral ander sap. Voor je het weet ben je gewoon een glas limo aan het drinken (met 5% kokoswater) in plaats van het pure spul, terwijl dat juist zo goed voor je is. Het drankje bevat namelijk tot 17 keer meer kalium dan een normale sportdrank en het zit vol calcium, magnesium en koolhydraten. Een goede oppepper om mee te herstellen na je loopje. Ik was dus aangenaam verrast toen ik een tropisch pakket op m’n deurmat vond met daarin een aantal pakjes Vita Coco met puur kokoswater. Geen gedoe: gewoon het echte werk.

Een aantal maanden geleden moest ik altijd heftig inslaan als ik toevallig bij de Tuinen was, maar tegenwoordig verkoopt mijn grote vriend Albert de pakjes ook, dus is het nu een standaard onderdeel van m’n lange-afstanduitrusting op zondagen en het drankje dat ik meeneem naar de Running Junkies (gezien ik het daar als enige niet zo heb op bier na het lopen – of überhaupt).

De Vita Coco’s zijn er in verschillende smaken, maar vooralsnog ben ik vooral fan van de pure variant. Als ik zin heb in iets extra’s blend ik er gewoon zelf een banaan doorheen met wat ijs. Tropische awesomeness.

Nieuwsgierig? Loop een keer mee met de Junkies en ik trakteer of ga langs meneer Heijn om het zelf een keer te testen.

Of…. doe mee aan de winactie!

Ik mag een hydration kit van Vita Coco weggeven aan een lucky lezer van WordsToRunBy.

In de hydration kit vind je twee pakjes puur kokoswater, een variant met ananas en een pakje met perzik en mango.

Hoe maak je kans? Laat mij via een comment, Facebookpost of tweet weten dat je wilt winnen en volg @VitaCocoBENELUX of like de Vita Coco FB pagina.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s