De regel van drie

Ik weet niet meer wie mij precies op deze regel wees, maar sinds ik ‘m ken heb ik ‘m altijd toegepast: de regel van drie.

Het is heel simpel. Ren nooit drie dagen niet, ren nooit drie dagen wel. Het gaat vast niet op voor de super pro’s die de ene wedstrijd na de ander lopen en meerdere keren op een dag trainen, maar voor mij werkt het perfect. Soms wil ik namelijk te graag en heb ik de neiging om naar allerlei leuke loopjes te gaan, terwijl mijn schenen daar heel anders over denken. De regel van drie zet me dan weer op m’n plek en zorgt ervoor dat ik mezelf niet overtrain.

Aan de andere kant, als ik een luie dag heb en niet zoveel zin heb om te lopen, kan ik het goedpraten voor mezelf als ik er de dag ervoor nog op uit ben geweest, maar niet als ik al twee dagen niet gelopen heb. De regel is duidelijk. Schoenen aan en gaan. Ik heb de regel al tussen mijn lijstje van fijne quotes en wijsheden gezet, maar wat mij betreft mag ‘ie op een tegeltje. Ik hoop dat ik ‘m nog vele jaren netjes toepas.

Simpel en effectief: de regel van drie

Advertentie

2 thoughts on “De regel van drie

  1. Pingback: December challenge | Words To Run By

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s