Massive fail

Het was zwaar, de tunnel was een graad of 180, in mijn hoofd zei een stemmetje de hele tijd dat ik wel wat rustiger kon gaan lopen en op het eind dacht ik wéér dat ik er bijna was terwijl het na die nep-finish-boog toch echt nog best een stukje rennen is. Eenmaal gefinisht was ik een klein beetje teleurgesteld, maar verder tevreden. Ik had hard m’n best gedaan en na wat rekenwerk verwachtte ik dat ik een eindtijd van rond de 1.22 had.

Niet dus. Dit was denk ik het pijnlijkste running moment uit mijn leven. Denken dat je het redelijk gedaan hebt en een paar uur later de echte uitslag horen: 1.24.42. Dat is langzamer dan vorig jaar! The fuck?! Uiteraard had #TeamJori wel die 1.22 gelopen, dus ik ben de komende tijd de sjaak. Gefeliciteerd man. Ik gun het je niet, maar vooruit. Je hebt me er keihard uitgelopen.

De rest van de avond vroeg ik mij af hoe ik nou zo’n slechte tijd neer heb kunnen zetten. Het voelde echt alsof ik harder ging. Lieve vriendinnetjes en de Running Junkies stuurde gelijk een berichtje door over benauwdheid. Het zou ook nog de Women’s Health boot camp kunnen zijn waar ik zaterdag aan meedeed en waardoor ik met spierpijn in m’n bovenbenen aan de start verscheen. Of ben ik te hard gestart en heeft dat mij genekt? Ik weet het niet.

Waar ik wel achter ben is dat op tijd rennen niet echt mijn lievelings is. De heel weg moest ik mezelf pushen en er kon nauwelijks een lachje af. Dat terwijl ik juist loop, omdat ik het zo leuk vind. Nadat ik mijn uitslag wist voelde het ook nog eens alsof ik hard gefaald had. Bah! Ik denk dat ik het hele PR’s verbreken maar even laat voor wat het is de komende tijd. Gewoon rennen en plezier maken. Dat lijkt me beter.

Even los van mijn tijd enzo: bij het 15 kilometerpunt maakte ik dan weer wel een van de leukste momenten uit mijn hardloopleven mee. Vlaggen, een CONFETTI-douche, keiharde cheers. high fives en vrolijkheid: de Running Junkies waren weer op hun allerbest als support crew. En dat nadat ze zelf allemaal super mooie tijden op de Damloop gelopen hadden. #CREWLOVE

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s