Brief aan mezelf

Hoi ik! Lees je dit volgend jaar even de dag voor de Damloop? Joe!

23 september 2013

Hee Nydia,

Zo. Dus jij gaat dit jaar weer de Dam tot Damloop lopen? Wat goed! Je vijfde alweer. Knap hoor. Hee, maar daarover dus, even een paar dingen. Ik dacht ik schrijf ze direct op zodat je volgend jaar (nu dus) niet weer in al die valkuilen trapt. Komt ‘ie:

– De dag voor de Damloop doe je NIETS. Gewoon in je bed liggen en niet bewegen. Dènk niet eens aan het strand, laat staan aan een boot camp op het strand. Koop een goed boek en blijf binnen.

– Die tunnel is echt best wel heftig. Je zou ‘m zelfs de tunnel des doods kunnen noemen. Tegen de tijd dat je dit leest ben je dat natuurlijk al lang weer vergeten, maar serieus: wtf?! Het is er heet, het lijkt of alle uitlaatgassen van het afgelopen jaar er nog inhangen en het gaat zó ver omlaag voor het weer zó ver omhoog gaat. Denk nou niet dat je die tijd gaat pakken in de tunnel. Houd je in en pak ‘m er net na.

– Over tijd gesproken. Kun je alsjeblieft dat hele ‘maar ik wil zo graag m’n PR verbeteren’ overboord gooien? En doe vooral ook niet mee aan weddenschappen. Je weet nog donders goed hoe dat vorig jaar ging en dat wil je echt niet nog een keer meemaken. 1.25 lopen is hartstikke leuk! 1.30 lopen ook! Als je maar plezier hebt.

– Er zitten heuvels in het parcours. Vrij nare heuveltjes ook. Meer dan je denkt.

– NEE, de finish is NIET bij die ene nep-boog en vooral ook niet net daarna. Elk jaar lijk je dat weer te denken, maar je moet echt nog een heel pokke eind voor je daadwerkelijk bij die stomme finish bent.

– Je wordt vaak gefotografeerd en gefilmd. Misschien kun je iets blijer kijken?

– Ook de laatste 6 minuten is het best fijn om muziek te hebben. Reken dit keer even uit hoe lang je playlist duurt.

– De pendelbussen terug naar Amsterdam zijn de hel op aard. Je wordt er met een compleet startvak ingeduwd, het is er stikheet, je staat in de nadampende walm van je buurman, je wordt er misselijk en het duurt net zo lang als je hardlooptochtje heen. Regel een auto, pak de trein, bel een taxi. Alles is beter dan die bus.

– Ga achteraf burgers en patat eten. Dat was in 2013 top. Dit jaar zal het niet anders zijn.

Succes mop!
xN

PS: Als je met je medaille op de foto gaat, hou ‘m dan zo dat je de voorkant ook kan zien. Groetjes!

Dit dus...

Advertentie

11 thoughts on “Brief aan mezelf

  1. Je ps. is geweldig! En de rest van je brief ook, plaats hem volgens jaar maar weer dan kan ik mezelf ook nog even aan die punten herinneren… want ow wat een hel die tunnel en die stomme nep finish boog!

  2. Wederom weer genoten van je blog.
    Tip wordt lid van Le Champion je start vroeg bent dan ook lekker vroeg klaar, pendelbus heen is heerlijk rustig. Terug weet ik niet want ik finish in mn woonplaats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s