Women’s Health Beach Event

Afgelopen zaterdag mocht ik op bezoek bij Women’s Health.  Het blad organiseerde een Beach Event met bootcamp, food college van Jos de Graaf en power yogales. Zondag bleek dat ik misschien wat minder fanatiek mee had moeten doen vanwege de Damloop, maar een toffe dag had ik wel. De sportievelingen die ik die dag ontmoette waren stuk voor stuk hartstikke leuk en gezellig en ik leerde er ook nog eens wat.

We begonnen direct goed met een bootcamp van The Bootcamp Club. Een leuke manier om samen te sporten en tegelijkertijd ook goed voor een luie hardloper als ik (die normaal niet al te veel tijd en moeite stopt in krachttraining). De +55 squats die we moesten doen moet ik er misschien maar inhouden, want volgens mij was die oefening de boosdoener van de spierpijn in mijn bovenbenen de day after.  Ik pikte gelijk wat goede tips mee. Zo moet je altijd squatten in een positie alsof je moet plassen. In een hoek van 90 graden dus, met je bil goed naar achter. Dank Bootcamp Club, ik ga hiermee aan de slag!

Daarna volgde er een smoothie break in strandtent De Republiek en kwam Jos de Graaf aan het woord tijdens zijn foodworkshop. Als personal trainer en voedingsdeskundige kon hij ons alles vertellen over het geschikte soort eten voor sportende vrouwen. Mega interessant, dus de übernerd kwam in mij boven en met pen en papier heb ik met volle concentratie zitten luisteren. De kennis die ik hier opdeed zal zeker nog eens terugkomen op dit blog.

Een van de interessante dingen die ik leerde ging over calcium. Een mineraal waarbij je misschien direct aan melk denkt. Lastig dus om die 1000mg per dag binnen te krijgen als je niet zo goed tegen melk kunt (zoals ik), of het liever niet drinkt (om welke reden dan ook). Jos vertelde dat vooral zeevoedsel, gedroogd fruit en groene bladgroente aanraders zijn om toch aan genoeg calcium te komen. Verder schijn je het pas echt goed op te nemen in combinatie met vitamine B3. Dat zit dan weer veel in paranoten en vette vis als haring. Nice to know!

Voor het laatste onderdeel doken we nog eens het strand op, maar dit keer voor een yogales. Oei, met dit onderdeel had ik het wel even zwaar. Het was vrij koud op het strand en omdat ik achteraan stond kwam het meerdere keren voor dat ik nog in de ene positie stond terwijl de rest al aan een nieuwe begonnen was. Awkward! Gelukkig was ik niet helemaal de enige met dit probleem, dus lachten we alsnog heel wat af (sorry yogajuf!).

Bekijk hieronder wat foto’s van het event of lees hier het interview dat ik deed met hoofdredacteur Annette Lavrijsen.

De echt mooie shots maakte fotograaf Matthijs Koopman, de instragrammetjes zijn van eigen hand

Advertentie

2 thoughts on “Women’s Health Beach Event

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s