Muziek onderweg

Via mobiele gadget website MobileFun.nl werd ik uitgenodigd om een nieuwe hardloopgadget te testen. Nou krijg ik regelmatig verzoekjes van websites en merken of ik ergens over wil schrijven, maar normaal ben ik er niet zo happig op. Pas als iets mij echt aanspreekt ben ik bereid er in te duiken en dan alleen als ik helemaal zelf mag weten wat ik schrijf, zonder verplichtingen. Chris van Mobilefun (zelf ook fanatiek hardloper, momenteel aan het trainen voor zijn tweede marathon) gaf mij deze vrijheid en kwam met een toffe gadget die goed bij mij past. Vandaar dat ik dit keer besloot om het wel te doen. Het ging om een hoofdband waar je muziek mee kunt luisteren tijdens het rennen. Nice!

Zoals jullie weten luister ik heel graag muziek onderweg. Mocht ik ooit nog een top tien mooiste loopervaringen maken (wat een goed idee toch weer! Laat ik die binnenkort maar eens schrijven…), dan zitten daar zeker momenten tussen die dankzij een bepaald nummer zo bijzonder waren. Door de jaren heen heb ik dan ook het een en ander getest wat betreft muziekgadgets en met de oordopjes van UrbanEars waar ik alweer een tijdje mee loop ben ik redelijk tevreden. De geluidskwaliteit is goed, je kunt naar het volgende nummer skippen met een knopje aan de oortjes en er zit een handig kliksysteem aan, zodat je ze achter je nek vast kunt maken als je ze even niet in wilt. Toch zijn ze niet ideaal. Ze vallen namelijk regelmatig uit (wel een stuk minder dan gewone oordopjes, maar toch) en soms belt m’n telefoon opeens naar het laatst gebelde nummer terwijl ik naar een ander liedje wil doorschakelen. niet handig tijdens het lopen…

De hoofdband die ik mocht testen van MobileFun is van het merk KitSound. Het is eigenlijk gewoon een zweetband waar een koptelefoon in verwerkt is. Een simpel maar briljant idee. Uiteraard had ik gelijk zin om de sport band te testen, maar dat bleek lastiger dan verwacht. Opeens viel het mij namelijk op hoe weinig ik eigenlijk nog maar in m’n eentje hardloop. En waar oordopjes nog wel kunnen als je met een groepje traint (vaak klik ik ze vast achter m’n nek en gebruik ik ze af en toe om te checken wat m’n average pace is), is lopen met een afsluitende hoofdband niet zo sociaal.

Eenmaal in mijn eentje op pad ging de hoofdband wel direct op. Wat nog wel even een dingetje was. Ik loop graag met losse haren en dat bleek niet echt te werken met de sport band. Aan de paardenstaart en zweetband look moest ik echt even wennen. Ik ben er nog steeds niet helemaal uit of ik er het juiste hoofd voor heb, al vonden mijn vriendinnetjes het helemaal niet raar staan; juist wel stoer. En raar of niet: lopen doe ik uiteindelijk toch voor mezelf, dus waar maak ik me ook eigenlijk druk om?

Met knappe Fabian die de sportbandjes-look keihard weet te rocken

Met knappe Fabian die de sportbandjes-look keihard weet te rocken

Eenmaal aan de wandel heb ik zeker vijf keer uit automatisme mijn oren aangeraakt om mijn oordopjes recht te doen. Oordopjes die er dus helemaal niet waren en die ook niet recht geduwd hoefden te worden. Want van het grootste probleem met oordopjes ben je direct af: de sport band blijft prima zitten. Verder werkt hij ook als zweetband en – no worries – overleeft hij zonder moeite de wasmachine. Ik werd heel blij van het volle geluid dat uit de headphone komt en had totaal geen last van omgevingsgeluid. Zolang ik op rustige stukken blijf voor lopers geen probleem, maar eenmaal in de stad wel een tikkeltje gevaarlijk. Al met al een fijne toevoeging aan mijn loopgadgets en tegenwoordig een vast onderdeel van mijn loopuitrusting als ik alleen op pad ga.

De pluspunten
– De geluidskwaliteit is fantastisch
– Je hebt geen last van omgevingsgeluid
– Je oordopjes vallen niet uit (!!)en het zit fijner
– De sport band is zweetvast en kan mee in de wasmachine
– Er zitten twee kabels bij in verschillende lengtes

De minpunten
– Er zit geen knopje op om naar het volgende nummer te skippen
– Wanneer je met een groep loopt is het niet handig
– Je hebt geen last van omgevingsgeluid (wat stiekem best gevaarlijk is)
– Geen vrij wapperende haren
– Op echt warme dagen vind ik het te heet

En wat kost dat dan wel niet?
E20,99 + E2,50 aan verzendkosten (op werkdagen voor 18:00 besteld = diezelfde dag nog op de post). Wat mij betreft een prima prijs. Ter vergelijking: de UrbanEars die ik hiervoor gebruikte zijn E29,90

Playlist aan en gaan

Playlist aan en gaan

Meer info? Bekijk onderstaand filmpje of check de website:

Advertentie

3 thoughts on “Muziek onderweg

  1. Geen knopje meer om naar een volgend/vorig nummer te skippen? Dat is voor mij toch wel een sterke wens (aangezien mijn telefoon achter een rits zit) buiten het niet uit mijn oren vallen. Zat ie niet te strak? Wel leuke tip!

  2. Geen knopje inderdaad Jaimy. Ik zal het bij de minpunten zetten, want mis ‘m wel.

    Wat betreft het omgevingsgeluid: volledig blokken doet de band totaal niet (vooral niet als je op een redelijk niveau muziek luistert), maar het sluit je oren wel meer af dan normale oordopjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s