Race Ready

Vanavond is het zover dames: de 10k tijdens We Own The Night. Misschien dat het een pittig uurtje voor je wordt, maar bovenal wordt het heel tof. Hier nog wat tips & tricks voor een goede race.

1. Drink genoeg
Je hoeft niet net voor de wedstrijd te gaan tanken, gewoon door de dag heen goed drinken.

2. Kleed je niet te warm aan
Ondanks dat het waarschijnlijk wat afgekoeld is in de avond, zal het ook zeker nog warm genoeg zijn voor shorts en shirt.

3. Eet normaal
Je hebt na het eten nog even de tijd voor je aan de slag moet, dus maak je niet te druk over dit onderdeel. Pasta kan nooit kwaad, maar ga niet extreem veel en zwaar eten. Stapelen voor een run is eigenlijk alleen nodig bij veel verdere afstanden en je wilt niet dat er het een en ander omhoog komt tijdens het lopen. Geen gekkigheid dus, gewoon lekker eten.

4. Wees op tijd
Rennen naar de start; het is mij eens overkomen (sterker nog, meerdere keren en zelfs tijdens mijn laatste marathon). Don’t over do it, maar kom op tijd en zoek van te voren uit waar je ookal weer moet zijn.

5. Spreek met je support team af op welk punt je ze ziet
Niets zo stom als een lieve crew die voor jou komt om te cheeren en ze dan compleet over het hoofd zien tijdens het rennen. Behalve de plek is het ook handig om af te spreken of ze links of rechts van het parcours staan en om van te voren te bedenken waar jullie elkaar na het lopen weer zien.

6.  Start ready
Doe je outfit alvast aan, zodat je je niet hoeft om te kleden. Fijne bijkomstigheid: eenmaal aan kun je je sportsokken/sportbh/shorts niet vergeten.

7. Start niet te snel
Versnellen kan altijd nog en je wilt niet helemaal stuk zijn op het moment dat een mooie eindsprint op z’n plek is.

8. Shine!
Een women only race is het moment om te shinen. Knalrode lipstick en gelakte nagels. Ga ervoor. Een beetje girl power kan hier geen kwaad.

9. Lach bij het Running Junkies cheering point
Wie weet gooien ze dan een lading confetti over je heen (ik kreeg dinsdag de dreigende opmerking: “jij gaat zaterdag confetti eten” naar m’n hoofd). Je vindt de knapperds op de Laan der Hesperiden (waar je maar liefst twee keer langs komt) en op de van Woustraat (waarschijnlijk in de buurt van de Stadhouderskade).

10. Just do it
Niet stressen, maar lopen. GO!

Race Pack ijn the pocket: GO!

 

 

 

 

 

 

Advertentie

2 thoughts on “Race Ready

  1. Heb jij ook zo ontzettend genoten? ik zie zulke leuke berichten voorbij komen op instagram en twitter. Volgend jaar ga ik echt proberen om er bij te zijn.

    Top artikel trouwens, te snel van start gaan is iets wat ik elke keer blijf doen;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s