Hardlopen met Godenzonen

Als ik later nog eens terugdenk aan de zomer van 2014, zou het zomaar kunnen dat ik direct aan voetbal denk. Tijdens het WK keek ik fanatiek naar de wedstrijden, las ik er van alles over en ging ik er volop in als Nederland speelde. Op vakantie leerde ik vervolgens de allereerste beginselen van het omgaan met een bal tussen je voeten en daarna kreeg ik een eigen Nederlands elftal bal om verder te oefenen. Op mijn bureau staat een foto van Jasper Cillessen (collega Kim en ik zijn groot fan) en in de planning staat een bezoek aan Ajax als ze in de Arena spelen.

Toen ik las over de Ajax Foundation Run was ik dan ook direct om. Die ga ik doen! Al is het maar omdat meedoen aan bijzondere loopjes altijd weer een leuke ervaring is. Eefje Schep zit in de organisatie van de loop en ik vroeg haar om wat info over het event.

Wat is de Ajax Foundation Run?
Het is een nieuw evenement van Ajax. De eerste editie wordt gehouden op zondag 12 oktober 2014. Alle netto-opbrengsten van dit evenement komen volledig ten goede aan de projecten van de Ajax Foundation. Naast de afstanden 5 en 10 kilometer wordt er ook een speciale KidsRun van 1,5 km en een BusinessRun georganiseerd. Ook voor rolstoelgebruikers is het mogelijk om deel te nemen aan het event. De start van de Ajax Foundation Run is aan de Noordzijde van de Amsterdam ArenA en alle deelnemers finishen in de Amsterdam ArenA.

Waarom deze loop?
Binnen Ajax zijn er veel werknemers die van hardlopen houden. Het idee om een hardloopevenement te organiseren is eigenlijk spontaan ontstaan. Dit plan is uiteindelijk steeds concreter geworden. Wij denken dat dit evenement mensen die normaal gesproken weinig in de ArenA komen de unieke kans geeft om met Ajax in aanraking te komen. We willen graag dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt waarbij het ‘wij-gevoel’ centraal staat. Door middel van het organiseren van dit evenement willen we mensen de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan een sportieve en maatschappelijk verantwoorde activiteit waarbij ook de binding met Ajax wordt vergroot. Daarnaast hopen we met dit evenement geld op te halen voor de projecten van de Ajax Foundation, gezien alle netto-opbrengsten dus naar projecten van de Ajax Foundation gaan.

Wat maakt deze run zo tof?
Alle deelnemers finishen in de Amsterdam Arena. Daarnaast zullen er diverse Ajax-prominenten vertegenwoordigd zijn en/of deelnemen aan het evenement. We gaan er een hele gezellige dag van maken waarbij je op een unieke manier in aanraking komt met de club.

Hoe schrijf ik me in en wat kost het?
Je kunt je inschrijven via de site van de Ajax Foundation Run. Het is mogelijk om je in te schrijven voor de volgende afstanden: 10 km (€ 14), 5 km (€ 10) en de KidsRun (€ 5).

En, last but not least: ga ik dan eindelijk mijn held Jasper Cillessen ontmoeten als ik meedoe?
Dat is op dit moment nog niet bekend. De datum van de Ajax Foundation Run valt tegelijk met een interlandweek. De internationals zullen daarom waarschijnlijk niet aanwezig zijn. We gaan bekijken op welke wijze we het eerste elftal, de trainers en het Vrouwenteam van Ajax bij dit evenement kunnen betrekken.

Ach. Finishen in de Arena is eigenlijk al tof genoeg. Maar Jasper, mocht je dit lezen: beter kom je! Kim en ik HOUDENVANJE! Tot 12 oktober.

Geen grap. We hebben echt een foto van Jasper op ons bureau <3

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s