Inspirerend voorbeeld

Niet verwacht, maar daarom des te leuker: vandaag is mijn inspirerende voorbeeld voor project #fitteNydia een vrouw van 99 (negen-en-negentig, JA!). Ida Keeling deed mee aan de 100-meter sprint tijdens de Ohio de Gay Games en zette er een wereld record neer. Neerzetten inderdaad, want er viel niets te verbreken. Ze was de eerste en enige op het onderdeel in haar leeftijdscategorie 95-99 jaar. Dat weerhield haar er overigens niet van om zo snel mogelijk te lopen: het werden 59.8 snelle seconden.

Op haar 97e liep ze de afstand overigens nog sneller (51.85), maar dit is de eerste keer dat ze op haar leeftijd meedeed aan een internationeel gecertificeerde race.

Ida komt uit the Bronx en begon met lopen nadat haar twee zoons overleden aan drugs. Haar dochter haalde haar over om eens mee te gaan tijdens een stukje lopen. Op haar 67e liep ze haar eerste race en ondertussen is ze een bekend gezicht op de baan. Ze gaat verder twee keer in de week naar de sportschool en doet aan yoga. Volgend jaar mei wordt de dame 100 jaar. Op de vraag of ze dan opnieuw een record wil lopen in haar nieuwe leeftijdscategorie antwoordde ze het volgende: “If I can or if I feel up to it… the pace gets lower as you get older because you get tired quicker”.

Heel bijzonder, maar wat ik vooral zo inspirerend vind zijn de volgende wijze woorden van Ida: “Eat for nutrition, not for taste. Do what you need to do, not what you want to do and don’t leave out your daily exercise. Love yourself.”

Mooie Words To Run By om het weekend mee in te gaan.

Ida Keeling vastgelegd door Taghi Naderzad

Advertentie

One thought on “Inspirerend voorbeeld

  1. Pingback: Fat maar Fit | Words To Run By

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s