7 minute workout

Gister las je over mijn miracle morning en vertelde ik dat de 7 minute workout daar onderdeel van is. Wat die workout precies inhoudt lees je hier.
_________________

Ik leerde de 7 minute workout kennen dankzij Wahoo Fitness en ondertussen doe ik ‘m alweer een maand of twee.

Het idee van de workout komt van wetenschappers van verschillende Amerikaanse universiteiten die er een artikel over schreven in ‘the American College of Sport’s Medicine’s Health & Fitness Journal’ (lolwut). Dit artikel werd opgepikt door de New York Times en de training werd een hit.

De workout bestaat uit 12 oefeningen waar je weinig ruimte en geen speciale fitness tools voor nodig hebt. Een stoel, muur en je eigen gewicht zijn voldoende om er een high intensity training van te maken. Elke oefening doe je 30 seconden (Intensief! Het heet niet voor niets ‘high intensity’) en tussendoor heb je elke keer 10 seconden rust.

In het artikel benoemen de wetenschappers het positieve effect van aërobe- en krachttraining  op je energie. Ze geven echter ook aan dat het soms moeilijk is om aan de slag te gaan als je weinig tijd hebt of bijvoorbeeld veel op reis bent. De 7 minute workout die zij bedachten zet alle grote spiergroepen aan het werk en combineert beide trainingsvormen. Door onder- en bovenlichaam af te wisselen kunnen je spieren net lang genoeg rusten om weer te moeten knallen en de 30 seconden zijn voldoende om op de juiste manier (raffel je oefeningen nooit af!) zo’n 15 tot 20 herhalingen te kunnen maken.

Je denkt misschien ‘het zijn maar zeven minuten per dag, hoe kan dat nou helpen?’, maar dat is het nou precies: omdat het maar zeven minuten zijn denk ik altijd dat ik het wel even kan doen, hoe druk ik het ook heb. En hoe erg kan het zijn als je maar zeven minuten stuk gaat? Ik zie deze workout niet als echt ‘sporten’ – daaronder valt eerder een stuk hardlopen, bootcampen of yogales – maar wel als een goede toevoeging aan wat ik al deed en juist omdat het zo kort is doe ik het netjes elke dag.

Op het begin had ik al moeite met een push-up of twee, ondertussen vind ik het nog steeds een van de zwaarste oefeningen, maar kan ik er wel zo’n 20 doen in 30 seconden.  Whoop whoop!

Mocht je ook aan de 7 minute workout willen beginnen, dan zijn er allerlei handige apps of youtube video’s die je erbij kunnen helpen. Zet een van de twee aan en doe wat er gezegd wordt. Zo makkelijk is het.

Zelf gebruik ik deze app (android / iPhone), waarin een stem zegt wat je moet doen. Stel je weet niet precies wat ‘triceps dips on a chair’ zijn, dan kun je pauzeren en een filmpje bekijken. Sowieso slim om de eerste paar keer te doen, zodat je de oefeningen goed uitvoert.

Get ready!

7-minute-workout-app

Advertentie

One thought on “7 minute workout

  1. Pingback: Wahooligan | Words To Run By

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s