RW Column Sorry

Een vriendin wees mij er subtiel op dat er al best een tijdje een nieuwe Runner’s World in de winkel lag terwijl mijn oude column nog nergens te vinden was op WordsToRunBy. Iets verlaat dus, maar wel met veel liefde: mijn Runner’s World column ‘Sorry’.

Sorry

Deze maand wil ik graag even stilstaan bij die andere groep: de thuisblijvers. Want man oh man, wat krijgen die veel te verduren. Jij denkt dat lopen topsport is? Mee moeten leven vanaf de zijlijn, dat is pas een prestatie. Regel daarom een een mooie bos bloemen of een goede lading speciaalbiertjes, schrijf een lief kaartje en voeg onderstaande daaraan toe.

Lieve Thuisblijver,

Weet je nog hoe het allemaal begon als een onschuldige hobby? Gewoon een rondje rennen, binnen een half uur weer terug? Je vond het best knap en was zelfs een beetje trots toen ik voor het eerst meedeed aan een wedstrijdje. Jij langs de zijlijn. Bloemen mee voor bij de finish. Een bijzonder moment. Ondertussen is dat wel anders.

Waar de omslag precies was weet je niet meer, maar ergens ging het goed fout. Opeens lag de kast vol met professionele hardloopshirts in afgrijselijke neontinten en vanaf daar ging het van kwaad tot erger. Je huis veranderde langzaam in een hardloopwinkel. De hartslagmeter deed zijn intree, er werd een abonnement op Runner’s World afgesloten en je wc hing opeens vol met medailles.

En dan al die nieuwe regeltjes. Zoveel koolhydraten de dagen voor de wedstrijd, zoveel uur slaap, want morgen een zware training. Geen wijntje bij het eten, een koelkast vol flesjes bietensap. Opzich tot daar aan toe – want jij mag dat vieze spul niet aanraken, omdat er een compleet inname-schema achterzit – maar al het gebazel eromheen over het optimaliseren van de VO2max…

Daarover gesproken. Je vocabulaire heeft zich flink uitgebreid. De betekenis van fartlek? Check. Taperen? Easy. De Tarahumara? Nauurlijk ken je die. Want je kunt niet anders! Er wordt vrijwel nergens anders meer over gepraat. Zelfs een onschuldig gesprek over het weer is niet meer veilig. Voor je het weet gaat het over het al dan niet dragen van shorts tijdens die lange duurloop van morgen.

Sorry lieve thuisblijver. Het is allemaal niet zo bedoeld en jouw support wordt ontzettend gewaardeerd. Hierbij gelijk de belofte dat het vanaf nu anders wordt. Geen slingerende stinkshirts meer door de slaapkamer, op zondag ook een keer een gezellig dagje samen in plaats van kilometers maken en geen gezeur meer over meefietsen wanneer die kilometers wel gemaakt moeten worden. Of wacht. Wat zie ik daar nou voor leuke wedstrijd achterin Runner’s World staan? Ah toe, je komt me wel aanmoedigen toch?

Liefs,
Jouw loper

Al gezien dat Runner's World een make over gehad heeft? Mooi geworden!

Het rijtje columns wordt steeds langer. Benieuwd naar oudere exemplaren? Ze staan allemaal online

One thought on “RW Column Sorry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s